Hujung Mingguku

30 07 2006

Assalamualaikum..& slm sejahtera… Ahad – 30 Julai 2006 Bestnyer…hujung minggu lepak – lepak di rumah, biasanya kalau hujung minggu begini terutama kalau hari minggu ( ahad ) aku akan pergi ke Gaya Street ( tamu )..tapi hari ini tdak sebab aku kena bersihkan rumah…opssttt masih ada lagi kah yang x puas hati pasal AF semalam…cerita pasal AF, hahaha semalam sempat juga aku tengok AF…tapi memang di jangka si Lotter yang masuk final.

Yang peliknya, kenapalah Astro buat begitu yer?…Tet! ~ ramai juga yang x puas hati bila baca mesej dorang di chnl 15…siapa pun yang masuk final aku tak kisah hehehehe..

Kepada semua yang meminati AF…undilah pelajar – pelajar yg anda rasakan ber’bakat’…jangan sedih sebab ‘calon’ pilihan anda x ke final…yang penting ada ber’gumbira’lah bersama keluarga tercinta pada waktu – waktu hujung minggu begini…

– selamat berhujung minggu –

-babai-

Advertisements




Salam Bicara

28 07 2006

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Blog ini akan menjadi salah satu cara untuk kita berkongsi maklumat tentang apa saja dan salah satunya ialah berkenaan P$. kepada semua rakan – rakan yang telah menyertai @ sudah meng’invest’ di P$..melaburlah dengan bijak.

Apapun, dalam dunia ‘online investment’ ini pasti ada risikonya. RISIKO tetap ada di mana – mana. Bak kata orang ‘kalau takut di lambung ombak..jangan berumah di tepi pantai’…tapi perlu juga kita tahu bahawa ~ kalau kita tidak pecahkan ruyung manakan kita dapat sagunya…betulkan?

Kepada rakan – rakan semua, kita tahu & sedar mengikut kepercayaan kita masing – masing, bagi rakan – rakan saya yang muslim…apa yang baik itu datang dari Allah dan yang kurang itu adalah dari kelemahan kita sendiri…bersama – sama kita memperbaiki kelemahan yang kita ada.

Peluang ada di mana – mana dan bergantung kepada diri individu untuk melakukannya. Ceriakan diri anda…kita doakan semoga P$ akan lebih jauh perginya…Long live for P$…

Sebagai ingatan untuk kalian :-

1. Don’t invest more then you could afford to lose.

2. Don’t put all eggs in one basket.

Selamat melabur. Wassalam

-Babai-