AKU & HANDPHONE

21 03 2007

Apakabar? hah!!! sekarang ni memang best sangat sebab masa saya tengah hadir kursus baru – baru ni di Shah Alam …tak sangka sempat juga rakan – rakan saya order prepaid…semua nak minta ‘urgent’…tapi apa nak di risaukan…semuanya hanya di hujung jari, saya hanya ‘transfer’ kan saja dari Handphone nokia saya tanpa perlu pergi ke mana – mana…bestkan?!!! tak percaya cubalah !!

Bagi  rakan – rakan yang baru baca blog ini…hah !! bolehlah kiranya anda membaca ‘cerita – cerita saya’ saya yang terdahulu bagaimana handphone boleh menjana pendapatan anda…nak tau lebih lanjut klik :: disini ::

– bayukk-

KK – ShahAlam – KL – KK

Advertisements




BBA SALES KINI KEMBALI !!!

13 03 2007

Akan berlangsung BBA Sales yang di adakan oleh pelajar – pelajar BBA…dan program ini akan diadakan selama 2 hari bermula pada 14 – 15 Mac 2007…bertempat di fasa 3…datanglah beramai – ramai !!!

Tadi petang buat raptai…dan masa duduk dekat pondok tengah saya sembang dengan rakan..aiks ada pula ‘customer’ sapa lagi pelajarlah, hantar mesej nak ‘reload’celcom RM10…sempat juga saya tunjukkan mesej tersebut pada kawan yang tengah rancak bersembang…sambil tersenyum kawan tadi mengatakan sesuatu yang ‘positif’..saya hanya mengiyakan saja…apalagi dia joinlah ! syukran !

Betapa hebatnya Handphone’ masa kini !!! kerana di mana pun saya berada selagi ada ‘signal’ selagi itulah urusniaga boleh dibuat…tak percya cuba lah !!





BARANG HANGAT !!!

12 03 2007

Mungkin ramai yang tidak menyedari atau tidak mengetahui perkara ini…dan bagi mungkin juga ada yang tahu perkara ini tapi buat – buat tidak tahu atau dalam istilah yang kurang sedap di dengar MALAS !!!  Hah ! inilah antara halangan – halangan yang membatasi anda ! untuk melakukannya.

Mesti anda tertanya – tanya apakah benda yang saya ingin ketengahkan disini…dan jangan cepat melatah..ehh tak der maknanya !!! sebab anda akan terfikir dan selepas itu cubalah pertimbangkan sewajarnya di manakah kedudukan anda sebenarnya, selepas sahaja anda membaca ‘tulisan’ saya ini…dan saya juga mengharapkan ‘respond’ anda berkenaan perkara yang akan saya bicarakan ini…bolehkan?

Ceritanya :

Jika selama ini kita membeli barang A  tapi selama mana kita guna / membeli barang A tersebut kita TIDAK MENDAPAT APA – APAPUN…RUGI Wooo..tapi ader orang yang tak Rugi..pastinya tempat yang kita beli tu lah !!!

TETAPI apakah reaksi anda bila anda membeli benda yang sama dan anda ada pula ganjarannya…?!! Ye ker? ader kah macam tu ? jawapanya memang ada…sebab itu saya katakan di awal – awal tadi…

Tambahan pula, barang A tersebut teralu dekat dengan kita dan sentiasa bersama kita walau di mana jua kita berada…begitu juga dengan orang – orang yang kita sayangi…dan sesiapa jua, barang A tersebut TERLALU DEKAT dengan kehidupan kita…APAKAH KITA SEDAR AKAN SEMUA INI ?

Dan nak tahu apa barang tersebut…?! sila tinggalkan komen anda disini !!!

Terima kasih kerana meluangkan masa anda !!!

– wassalam –





Ebiz ~ Handphone :: Penantian yang berakhir !

27 02 2007

27 Feb 2007 : akhirnya ! penantian saya berakhir hari ini…saya percaya mesti anda juga pernah merasai ‘ketiadaan handphone’ tak kira lah sama ada hilang, rosak…hantar servis…begitulah juga kesukaran saya selama ini kerana ketiadaan ‘handphone’…fuh !!! tu sebabnya saya rasa hepi sangat hari ini…hehehe !

Tapi bagi saya ini adalah satu ingatan…kerana buat pertama kalinya saya mengalami keadaan ini rasa mungkin ini adalah yang pertama dan terakhir bagi saya ‘ketiadaan handphone’…susah..memang susah !! kebanyakkannya di nombor – nombor penting rakan – rakan niaga saya ada di dalam tu…ceh ! [ padahal baru mahu mula ebiz ] tapi tu lah sekali buka tadi memang hilang semua nombor – nombor tu …tu pasal bila ada member – member mesej atau call saya tak tahu sapa ?! minta maaflah yer !

oklah berbalik kepada Ebiz nie…sekarang ni saya baru mula menggumpul bahan, cuba untuk mencari sumber rujukan berkenaan dengan ebiz nie…rasa macam best pula bila baca ramai di antara rakan – rakan di Malaysia ini khusunya yang sudah mula bergiat aktif dengan Bizniz Internet ini…

Dah selalu lepak di cyber…mungkin inilah salah satu lagi cabang untuk sesapa saja termasuk saya yang berkeinginan untuk menjana pendapatan di Internet...terima kasih kepada Smartzul dan rakan – rakan lain yang mana telah memberikan panduan @ ilmu berkenaan dengan bagai mana kita Boleh mendapat / menjana pendapatan melalui internet…

Sekarang nie saya nak kena fahamkan dulu ebiz…perancangan memang dah ada… tapi sebelum itu kena timba ilmu…sambil – sambil tu kling ! klilng ! [ idea ebiz saya  ]…memang dah tak sabar…tapi tunggguuu !!!

ps : apapun yang kita lakukan, yang penting kita kena ada ASAS…sapa yang terbaca blog ni bagi rakan – rakan ebiz yang dah PRO pasti akan tersenyum [ macam pernah dengar jer ayat tu ]

wassalam