Ebiz ~ Handphone :: Penantian yang berakhir !

27 02 2007

27 Feb 2007 : akhirnya ! penantian saya berakhir hari ini…saya percaya mesti anda juga pernah merasai ‘ketiadaan handphone’ tak kira lah sama ada hilang, rosak…hantar servis…begitulah juga kesukaran saya selama ini kerana ketiadaan ‘handphone’…fuh !!! tu sebabnya saya rasa hepi sangat hari ini…hehehe !

Tapi bagi saya ini adalah satu ingatan…kerana buat pertama kalinya saya mengalami keadaan ini rasa mungkin ini adalah yang pertama dan terakhir bagi saya ‘ketiadaan handphone’…susah..memang susah !! kebanyakkannya di nombor – nombor penting rakan – rakan niaga saya ada di dalam tu…ceh ! [ padahal baru mahu mula ebiz ] tapi tu lah sekali buka tadi memang hilang semua nombor – nombor tu …tu pasal bila ada member – member mesej atau call saya tak tahu sapa ?! minta maaflah yer !

oklah berbalik kepada Ebiz nie…sekarang ni saya baru mula menggumpul bahan, cuba untuk mencari sumber rujukan berkenaan dengan ebiz nie…rasa macam best pula bila baca ramai di antara rakan – rakan di Malaysia ini khusunya yang sudah mula bergiat aktif dengan Bizniz Internet ini…

Dah selalu lepak di cyber…mungkin inilah salah satu lagi cabang untuk sesapa saja termasuk saya yang berkeinginan untuk menjana pendapatan di Internet...terima kasih kepada Smartzul dan rakan – rakan lain yang mana telah memberikan panduan @ ilmu berkenaan dengan bagai mana kita Boleh mendapat / menjana pendapatan melalui internet…

Sekarang nie saya nak kena fahamkan dulu ebiz…perancangan memang dah ada… tapi sebelum itu kena timba ilmu…sambil – sambil tu kling ! klilng ! [ idea ebiz saya  ]…memang dah tak sabar…tapi tunggguuu !!!

ps : apapun yang kita lakukan, yang penting kita kena ada ASAS…sapa yang terbaca blog ni bagi rakan – rakan ebiz yang dah PRO pasti akan tersenyum [ macam pernah dengar jer ayat tu ]

wassalam

Advertisements




Bestnyer : wordpress…!!!

18 02 2007

18 februari 2007 :: Ahad

Saya suka dengan adanya wordpress ini sebab saya boleh menulis…dan inilah salah satunya tempat bagi sesiapa sahaja yang suka menulis seperti saya…saya boleh taip apa saja disini…hehehehe…semuanya hanya di hujung jari..betulkan !

Tapi yang pastinya semua yang akan di masukkan dalam bayukk ini adalah yang ‘sharing info’ ngan sesiapa saja yang membaca…ada crita skit – skit pasal saya tu hehehe baca sajalah !!!

Kebetulan anda dah baca kat sini…ni saya nak bagi tau nie…jgn lupa lawatilah blog saya yang lain…ader kat side bar tu…cuba tgk – tgk kat tepi tu adakan ? hihihi..sebab blog saya ada juga buka blog pasal Ea Index yang lebih hangat daripada biasa..hihihi…

Susah – susah beginilah senang :

:: www.eaindex.wordpress.com ::

Blog ni pasal index- hah ! sesapa kawan – kawan yang sedang mencari bagimana cara untuk menaja pendapatan lebih…boleh join bayukk’s Team kat sini…jangan lah malu – malu…jom…tak percaya ‘u try ‘ !!!

:: www.rahsiapetua.wordpress.com ::

Kat blog nie pula saya akan masukkan / letakkan info – info pasal kesihatan…sapa – sapa nak sharing info pula bleh juga…sebab sambil – sambil tu best gak ! peringatan untuk diri saya sendiri…

Okey lah…nanti banyak benda lagi yang saya nak tulis kat blog nie…jadi selalu – selalu lah berkunjung ke bayukk nie k…

 

-wassalm –

 

 

 





TELEFON KU…

15 02 2007

Sudah masuk minggu ke 2…tapi telefon ku blum siap – siap…arrgghhh !..TeNsioN ! yang paling bestnyer..telefon ku kena antar lah pula Pg KL..huhuhuhu…

nokia1.JPGBila petang tadi [ 15feb2007 ] aku call tanya kat opis dorang di KOTA KINABALU…adalah seorg Jurucakap nie bagi tau ‘my phone’ belum lagi kena antar pg KL…aik aku pun heren..bila lagi dorang mau antar..dia kata ‘org yg buat’ tu sudah bercuti..aku tanya bila ‘org yang buat’ tu datang balik berkerja…kelam kabut dia lari – pura – pura kali atau dia buat – buat sibuk …masa tu kalau itu pun dia tidak tau…memang [ mau marah lah ni kunun ] lepas tu trus ‘ jurucakap’ ni bagi tau…aik, minta maaf baru kena bagi tau…sekali ‘check’ di KOMPUTER…[ sambil tersengeh – sengeh ]..sudah pula kena antar p KL

Nasib itu jawapannya…Lega aku skit..ni besok mau kasih ‘confirm’ lagi di KL dorang sudah terima ka tu aku punya ‘talipon’…

Yang bikin aku susah hati…ramai bizniz partner EA aku punya nombor ‘talipon’ di sana…skrg nie aku menghitung ari..bila kah ‘talipon’ ku kembali ke Kota Kinabalu…

nota :

bikin = buat